HIZLI MENÜ
X KAPAT
X KAPAT

Keskin Tava

Yöremizde, çok eski dönemlerden itibaren kuzu eti ile hazırlanarak tavada kendine has yöntemle pişen, gerek yerli halkın gerekse yerli-yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yemektir. Keskin Tava Kırıkkale ili adına tescil edilerek coğrafi işaret almıştır. Çeşitli illerde düzenlenen festival ve etkinliklerde Kırıkkale’nin özel yemeği olarak hazırlanan ve şöhreti birçok ilde yayılmış bu muhteşem lezzeti muhakkak yerinde tatmalısınız!

Malzemeler Keskin Tava İçin Kullanılacak Malzemeler

Kırıkkale Keskin Tava için kullanılan malzemeler;

  • 1kg kuzu pirzola
  • 4 adet domates
  • 2 baş sarımsak
  • 4 adet sivri biber (acı olması tercih edilmelidir.)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı Keskin Tava Tarifi

İlk olarak fırın tepsi yağlanır. Daha sonra üzerine biber ve domatesler doğranır. Ardından sarımsaklar birkaç parçaya bölünerek tepsiye eklenir. Özellikle Kırıkkale yöresinde yetişen sığır ve kuzu etinin üzerine düzgün bir şekilde konulan malzemeler tepsiye dizilir. Etlerin üzerine ufak parçalar halinde tereyağı konulur. Ardından tepsideki etin üzerine tuz ve pul biber serpilir. Son olarak Tepsi alüminyum folyo ile tamamen sarılır. Önceden ısıtılmış 200 derece özellikler odun fırında 1 saat pişirilir. Son 10 dakika ise alüminyum folyo açılıp o şekilde pişirilmeye devam edilir.