HIZLI MENÜ
X KAPAT
X KAPAT

Sulakyurt Tava

Ağızda muhteşem bir tat bırakan bu yemeği kesinlikle denemelisiniz! Fırında ağır ağır pişen kuzu etinin enfes lezzetinin bağımlısı olacaksınız. Sulakyurt'a özgü bu yemek için uzak mesafedeki illerden dahi misafirler gelmektedir. Yöremizde yetişmiş kuzu eti, kuyruk yağı, domates, yeşil biber, sarımsak, tereyağı ve pul biber kullanılarak pişirilen Sulakyurt Tava, fırında saatlerce ağır ağır pişirilerek ziyaretçilerimize sunulmaktadır.

Malzemeler Sulakyurt Tava İçin Kullanılacak Malzemeler

Sulakyurt Tava için kullanılan malzemeler

  • 1kg kuzu kuşbaşı
  • 4 adet domates
  • 2 baş sarımsak
  • 4 adet sivri biber (acı olması tercih edilmelidir.)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı Sulakyurt Tava Tarifi

Fırın tepsisi yağlanır. Daha sonra üzerine biber ve domatesler doğranır. Ardından sarımsaklar birkaç parçaya bölünerek tepsiye eklenir. Özellikle Kırıkkale yöresinde yetişen kuzu etinin üzerine düzgün bir şekilde konulan malzemeler tepsiye dizilir. Etlerin üzerine ufak parçalar halinde tereyağı konulur. Ardından tepsideki etin üzerine tuz ve pul biber serpilir. Son olarak Tepsi alüminyum folyo ile tamamen sarılır. Önceden ısıtılmış 200 derece özellikler odun fırında 1 saat pişirilir. Son 10 dakika ise alüminyum folyo açılıp o şekilde pişirilmeye devam edilir.